طراحی حمام

حمام یکی از مهم ترین عناصر معماری هر خانه ای است. زیرا در گذشته حمام فقط برای استحمام استفاده نمی شد، بلکه جایی برای انبار کردن لوازم و وسایل کهنه نیز بوده است. این روزها حمام محل آرایش و پیرایش جسم و روح تلقی می شود، حتی گاهی اوقات استراحت فردی از همین نقطه شروع می شود. بعضی از حمام های امروزی کاربردهای تجملی و رفاهی زیادی دارند، استخرهای کوچک، سونا و جکوزی برای تفریح و سلامت اعضای خانواده در این فضا قرار داده می شود. بعضی دیگر از حمام های امروزی که در آپارتمان های کوچک وجود دارند، از ابعاد کوچکتری برخوردارند. کاربری این دسته از حمام ها برای رفع خستگی روزانه و سلامت و پاکیزگی جسم هستند. مهم نیست که ابعاد حمام شما بزرگ یا کوچک باشد بلکه مهم  این است که از این فضا بهترین استفاده را برای آرامش جسم و روح خود به عمل آورید.

عناصر مهمی که در خلق یک حمام زیبا و بی نقص وجود دارند عبارتند از:

. کفپوش مناسب

. پوشش دیواری

. استفاده از هواکشی با قدرت مناسب برای تخلیه بخار

. کابینت هایی برای قرار دادن حوله و دیگر لوازم جانبی

. انواع بافت ها و رنگ ها

. انتخاب نور مناسب

انتخابی صحیح از تمامی این مجموعه به فضای دلخواه، که آرامش شما را برقرار کند کمک فراوانی خواهد کرد.

در حمام باید بهترین وسایل و امکانات را مهیا کرد. تمیز و شاداب بودن جسم ارتباط تنگاتنگ با سالم ماندن روح و روان آدمی دارد. برای مثال نارنجی درخشان در فضای حمام در پایان یک روز کاری احساسی از سبکی و آسایش را به ارمغان می آورد و فرصتی برای تفکر در تنهایی ایجاد می کند. برای رسیدن به یک نورپردازی خوب در حمام باید هم نور عملی و کاربردی در نظر گرفت و هم از نوری که به فضا حال و هوا و روحیه می دهد استفاده کرد.

وان های شستشو باید به اندازه ای مناسب باشند. لوازم و وسایل هم سطح، از لحاظ صرفه جویی در فضا و راحتی تمیز کردن مناسب هستند. توجه داشته باشید که وان های حمام با عرض یک متر و بیست سانتی متر اجازه حرکت آزادانه بازوها را به فرد هنگام شستشو نمی دهند، بنابراین طراحی وان و اندازه مناسب بسیار مهم می باشد زیرا باید فضایی برای نصب جا حوله ای در اطراف آن در نظر گرفت.

حمام های دارای سرویش بهداشتی و دستشویی اتاق های کاملی هستند که با داشتن امکانات و وسایل بهداشتی نیازهای ساکنین را برآورده می سازد. به هر حال، در طراحی یک نقشه، برای حمام و سرویس بهداشتی باید دو اتاق مجزا و قابل قفل شدن اختصاص داد که این امر در ساختمان های مسکونی با بیش از پنج نفر حیاتی می باشد.

برای صرفه جویی در هزینه به دلایل فنی، حمام، سرویس بهداشتی و آشپزخانه باید طوری طراحی شوند که بتوانند از یک لوله کشی تاسیسات اصتفاده کنند.

در خانه های چند طبقه، دیوارهای حمام و سرویس های بهداشتی درست بالای یکدیگر قرار می گیرند که این امر باعث کاهش هزینه ها شده و از لحاظ عایق بندی رطوبت و صدا بسیار ضروری است. حمام و سرویس بهداشتی باید در جهت شمال ساخته شوند و به طور عادی و طبیعی تهویه شده و روشنایی داشته باشند. در اتاق های داخلی باید حداقل چهار بار تعویض هوا در هر ساعت انجام شود و برای راحتی، دمای حمام باید بین 22 تا 24 درجه سانتیگراد باشد و دمای 20 درجه سانتیگراد برای سرویس بهداشتی داخل منازل مناسب است.

این میزان دما نسبت به دمای سرویس های بهداشتی ساختمان های اداری که بین 15 تا 17 درجه سانتیگراد هستند بسیار بالاتر است. به دلیل بالا بودن رطوبت حمام ها باید تمام منافذ حمام را به دقت درزگیری کرد، زیرا به خاطر رطوبت بالا و فشار هوا، سطوح داخل حمام باید به راحتی تمیز شوند و دیوارها و سقف های گچی باید در برابر رطوبت مقاوم شوند.

در انتخاب کفپوش های حمام باید بسیار دقت کرد، زیرا زیبایی یک طرف و سلامتی در طرف مقابل قرار دارد و اگر سلامتی خود و سایر اعضای خانواده شما، برایتان اهمیت دارد، کفپوش هایی را انتخاب کنید که از سر خوردن افراد در هنگام شستشو جلوگیری کنند.

همراه با زیوانیتار

زیبایی برای همیشه

4.7/5 - (21 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
پیمایش به بالا
گفتگو
1
همراه با زیوانیتار
زیوانیتار
درود
به زیوانیتار خوش آمدید
پاسخگوی شما هستیم